torstai 11. huhtikuuta 2013

Uuden pikkuisen tervetulotoivotus

Pahoittelen paikoittain huonoa kuvanlaatua, koska otin kuvia kännykällä ja en tahtonut häiritä ukkoja turhaan niiden ensitapaamisella ;__; tahdon sanoa aluksi, että tämä ei ole "näin totutat marsusi poikaseen"- opas vaan ihan tarina siitä, miten näiden kahden tutustuminen meni.


-------------------


 Tätä kirjoittaessa en ollut vielä keksinyt poikaselle nimeä. En pidä itseäni kamalan hyvänä nimeäjänä, joten päätin, että tahdon nimetä poikasen nimellä, joka viittaa sen punaisiin silmiin. Etsin netistä nimiä, joiden merkitys on punainen ja niitä löytyi, mutta mikään niistä ei oikein tuntunut sopivalta. Ainoastaan Jasper oli helppo ja lyhyt nimi, mutta ei tämä pikkuinen ole ihan Jasperin näköinen. Koska pidän kielistä, kokeilin hakea kaikilla kielillä sanakirjasta käännöksiä punaiselle. Sieltä osui silmiin ranskan kielen sanat punaiselle: rouge ja roux. Ne lausutaan hieman kuin ruuz ja ruu ja siitä pikku-ukkeli sai sitten nimensä Ruu. :3


-------------------


Eilen meille saapui kauan odotettu poikanen pitämään seuraa Vikelle. Laitoin poikasen laatikossa matolle ja annoin sen kuunnella rauhassa muiden marsujen ja mun ääniä. Valitettavasti (ja arvattavasti) pikkuinen oli aika peloissaan eikä uskaltanut liikkua oikeastaan ollenkaan. Laitoin Areenasta kuulumaan Villi Pohjola - dokumentin ja rakentelin pojille sellaista tutustumisaluetta, josta näkisin ne koko ajan. Rajasin aidoilla yhden asunnon nurkkauksen ja laitoin sinne hieman tuoreruokia ja kasan heinää suojaksi. Arvelin että pojat levittävät heinät parhaansa mukaan ympäri aidattua aluetta ja niinhän siinä kävi xD









Päätin, että ennen kuin laitan pojat yhteen, niin annan niiden tutustua hieman toisiensa hajuihin. Laitoin poikasen laatikossa olleen sillan Viken häkkiin ja Viken häkissä olleita olkia pojalle. Pikkuinen ei tutkinut olkia, mutta Vikke innostui uuden marsun hajusta kovasti ja alkoi kutsua sitä erittäin vaativasti.








 Tässä on kuva uudesta tulokkaasta. Se on jo yli luovutusikäinen, mutta se oli asunut isänsä kanssa ja ajattelin että se on silloin jo oppinut olemaan toisen urosmarsun kanssa. Kuvasta ei näy kunnolla, mutta tällä on punaiset silmät ja hieno tumman beigen värinen turkki. Niskassa, otsassa ja nenässä sekä yhdessä jalassa on valoinen laikku. Tällä oli värivirhe, koska kuvio ei ollut symmetrinen, mutta se ei onneksi haittaa meillä koska en harrasta näyttelyitä (tämän saattaisin joskus viedäkin johonkin vapaaseen luokkaan).






Väärä pää
Uutta kaveria pitää haistella tarkasti
 Pääsin viimein esittelemään marsut toisilleen. Vikke oli aivan onnessaan kun se sai nuuhkia kaveria häkin takaa ja pikkuinenkin alkoi liikuskella ja äännellä. Laitoin ne samaan aitaukseen, missä Vikke haisteli, purisi ja kiehnäsi poikasen ympärillä koko ajan. Se myös hyppeli poikasen päälle vähän väliä ja mun piti vakuutella itselleni muutamankin kerran että tämä on normaalia eikä poikanen traumatisoidu. Ensitapaamisen aikana tapahtuva pienemmän kiusaaminen vain näyttää ihmisestä aika kamalalta tilanteelta poikaselle, mutta marsuille se on normaalia käytöstä, jonka avulla selvitetään lauman arvojärjestys.










Rouskis
 Tutustumisen jälkeen oli vuorossa iltapala. Ruoka ei ollutkaan kiinnostanut kumpaakaan oikein kunnolla aikaisemmin. Ensin Vikke alkoi syödä ja myöhemmin myös poikanen uskalsi mennä syömään  (ja se kätkeytyi heinäkasan alle).








Turvassa heinäkasassa














Tästä alkoi heinien levitys xD












Ruukin uskaltautui lopulta syömään


Ruokalepo















Ruokailun jälkeen Vikkeä alkoi väsyttää ja se piti pienen ruokalevon. Sen jälkeen oli hyvä taas jatkaa tutustelua... :)








 



















Heinät
Yritin antaa poikien touhuta kahdestaan niin kauan kuin mahdollista ennen kuin siirsin ne häkkiin. Heinät  levisi aika pahasti, mutta ei se mitään. En alkanut siivoamaan niitä enää sinä päivä. Molemmat on olleet hyvin mukavia ja pidin niitä yhdessä ulkoilemassa tänään. Vikke antaa Ruun olla jo jonkin verran omassa rauhassa eikä kiusaa sitä joka tilaisuuden tullen. :)


Vikke nukkui ulkona
Naapurihäkissä Andy ja Romy pitivät meteliä kun huomasivat, että täällä on uusi marsu. En antanut niiden kuitenkaan vielä tavata ja siitä nuoret herrat vasta riemastuivat. Ne olivat kamalan rauhattomia koko illan ja vielä seuraavana päivänäkin. Uusi tulokas kiinnostaa kovasti koko porukkaa.








~Charoi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti