maanantai 24. kesäkuuta 2013

Touhuamista ja sairastelua

Paljon on ehtinyt tapahtua pitkän tauon aikana. Laitan tähän postaukseen viime aikojen kohokohdat ^^



Viken rasvapatti.



Aika pian Ruun saapumisen jälkeen huomasin Viken mahan alla ikävän näköisen patin. Sen ympärillä oli kovettunutta kellertävää mönjää sekä karvattomia, punoittavia ja verestäviä laikkuja. Ehdin jo säikähtää pahemman kerra, että kyse on jostain vakavasta. Mönjä vedätti ihoa oudosti, ja mahan alunen oli selvästi arka. No, soitin eläinlääkärille ja sain ohjeeksi desinfioida ja pestä mahan alustaa kunnes se paranee. Merbi ja kaverit kävi paikalla myös, ja me päädyttiin siihen että kyseessä on puhjennut rasvapatti. Kaikki päättyi onneksi hyvin eikä rasvapatista ole kuultu enää, karvatkin kasvoi takaisin kaljun läikän kohdalle. Selvisin säikähdyksellä (ja panikoin luultavasti paljon Vikkeäkin enemmän : D). Ukkeli oli kai yrittänyt puhdistaa ja rapsuttaa pattia, ja verestävät laikut johtuivat siitä.






Luin tässä muutama viikko sitten marsuyhdistyksen foorumilta vinkkejä marsujen virikkeiksi.  Mua alkoi kiinnostaa kokeilla tällaista hassua viritelmää: ota neula ja narua sekä vihannesten, kasvisten ja hedelmien paloja. Pujota palat lankaan. Viritä naru häkin yläosaan niin, että marsut joutuvat hieman käyttämään päätään, että ne saavat herkut. Viritelmä oli helppo ja suhteellisen nopea toteuttaa



Marsuilla riitti tekemistä, kunnes ne keksivät huijata (huonoa ajattelua mun osalta) vetämällä narun alas toisella puolella kokonaan. Kai se osoittaa jonkinlaista älyä, kun herrat osasivat tehdä yhteistyötä herkkujen saamiseksi.

Helpompi syödä kun huijaa ja vetää narun alas.



Ruusta on kasvanut iso poika jo. Se on jo aikuisen kokoinen marsu enkä ihmettelisi vaikka se ei enää kasvaisi isommaksi. Harmikseni huomasin jokin aika sitten, että Ruulla on ihottumaa korvanlehdissä. Oon lisännyt C-vitamiinin määrää ruuassa ja oon lisännyt sitä veteenkin. Ihottuma ei ole onneksi levinnyt, mutta ei se paranekaan. Tänään päätin aloittaa C-vitamiinin antamisen ruudalla, koska Ruu ei syö C-vitamiinijauhetta ruuan seassa, vaan jättää sen valikoivasti syömättä enkä voi loputtomasti lisätä sitä Viken ja Ruun yhteisiin ruokinkaan, ettei Vikke saa yliannostusta. Ruu joi vesi-C-vitamiininsa kiltisti ruudasta ja tilanne meni ohi hyvin kivuttomasti kummankin osapuolen osalta.

Ruusta on kasvanut jo iso poika.








~Charoi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti